• Header 1

Afwerkingsniveau's

Het afwerken van gipsplaten is een vak apart. Hoe de voeg wordt afgewerkt bepaalt de kwaliteit van het eindresultaat! De eisen die aan wand- en plafondoppervlakken worden gesteld zijn dan ook steeds hoger. Dat is ook de reden dat de afwerkingniveaus inmiddels helder zijn omschreven. Daarnaast vraagt de grote diversiteit in gipsplaten om meer specifieke producten.

Afwerking in verschillende niveaus/ klassen

Afwerken van wanden en plafonds gebeurd anno 2016 nog steeds veelal met de hand en/of met vulbakken. Tegenwoordig zijn er vele soorten wanden en plafonds welke allemaal een ander manier van afwerken vereisen.

Wij zullen u laten zien welke klasse wij allemaal kunnen afwerken.

 

Niveau A

Niveau A is de hoogst haalbare afwerkniveau voor op de metalstud wanden en plafonds, de filmlaag wordt erop gespoten met een airless spuitmachine De kans op aftekenen van de voegen en het doorschijnen van bevestigingsmiddelen word door de filmlaag geminimaliseerd , zichtbare oneffenheden kleiner dan 1 mm zijn dan bij strijklicht niet meer te zien. Dit afwerkniveau is geschikt voor hoog en zijdeglans verfsystemen en dun tot zeer dun behang.

 

Niveau B

Niveau B is ver weg het meest gebruikte afwerkniveau in de binnen afbouw, een goed aangebrachte niveau B is geschikt voor gemateerde verfsystemen of dunne en lichtgekleurde afwerkingen van behang of textile. Niveau B is een normale kwaliteit waarbij de kans op aftekenen van de voegen en het doorschijnen van bevestigingsmaterialen aanwezig is.

 

Niveau C

Niveau C is een egaal gevuld oppervlak zonder dat deze geschuurd word , niveau C is uitsluitend bedoeld voor zwaar vinyl behang of middelgrof gestructureerde afwerkingen zoals glasvlies met grove structuur of spuitpleisters met een korrelgrote van 1 tot 3 mm. Niveau C word vaak gebruikt in de utiliteitsbouw om dat daar de wanden "Behangklaar" worden opgeleverd zodat de toekomstige bewoners er mee kunnen doen wat ze willen.

 

Niveau D

Niveau D is in de praktijk alleen nuttig wanneer je er overheen moet tegelen of wanneer je gebruik gaat maken van een grof gestructureerde afwerking met een korrelgrote van meer dan 3 mm.